Colours By The Sea Colours By The Sea Colours By The Sea Colours By The Sea

Info - belangrijke informatie voor deelnemers

DATUM

3 juni 2017 

KOSTEN

€ 21,50 per persoon en kinderen tot en met 12 jaar gratis met 1 betalende ouder! Stichting Samen in Beweging betaalt voor uw kind tot en met 12 jaar.

DEELNEMERS-AFSTANDEN

Hardlopen 5 km - 7 kleuren

Wandelen 5 km - 7 kleuren

ADVIES: loop je met een kind kies dan niet voor hardlopen als je verwacht dat het kind nog geen 5 km kan hardlopen. Dit ivm veiligheid en doorstroming.

STARTTIJDEN:

3 Juni begint op het Bellamypark 's middag het feest. Met activiteiten en muziek. Het Bellamypark ligt in het centrum en hieraan zijn diverse cafés en restaurants gevestigd.

Startvak open:               16:00 uur

Start hardlopers:          16:30 uur

Start wandelaars:         17:00 uur

Confetti -  kleurexplosie: 19:30 uur

Einde:                            00:00 uur


NIEUWE STARTPROCEDURE

De deelnemers zullen in ongeveer 10 waves vertrekken met daartussen een pauze van ongeveer 5 minuten.

Samen met de zandloperstart moet deze nieuwe manier van starten ervoor zorgen dat er minder wachttijden bij de kleurpunten zijn. 

Waarom is de start aangepast?

Om te voorkomen dat je een langere tijd moet wachten in je startvak gaan we dit jaar over op een een Wavestart. Iedere wave heeft zijn eigen start moment. Bijvoorbeeld de starttijd van Wave 1 (Hardlopers) is tussen 16:30 en 16:40 uur. 

De zandloperstart bestaat uit een vernauwing ter hoogte van de startlijn. Deze zandloper zorgt ervoor dat de start wat langer duurt. Daar staat tegenover dat de wachttijden bij kleurenpunten korter worden en je het parcours wat vlotter kunt lopen en volop kunt genieten van van de omgeving en de muziek.

In de mail die je enkele weken voor de start van ons zal ontvangen zullen we de starttijden per startnummer en Wave bekend maken. Op die manier weet je wanneer jouw starttijd ongeveer zal zijn. Wij zien hierin vooral voordeel voor deelnemers met (kleine) kinderen.

Hoe weet ik in welke wave ik start?

Per wave starten er 500 deelnemers. De waves worden ingedeeld op aangeven van de organisatie die dit in eerste instantie zal doen op de volgorde van inschrijven, waarbij de hardlopers eerst starten. Dit betekent dat hoe eerder je bent ingeschreven hoe eerder je zult starten.

Wat moet ik doen als ik met iemand mee wil lopen die start in een andere wave?

Dat kan natuurlijk! Als je met een ander of met anderen wilt meelopen die niet in dezelfde wave starten, start je in de wave van het hoogste startnummer. Bijvoorbeeld: Je start zelf in Wave 1 en de ander in Wave 4, dan starten jullie in Wave 4. Je kunt dan niet samen in Wave 1 starten.

Kijk voor vragen over de start en waar je moet starten ook eens bij de FAQ's. Hierin verwerken we de antwoorden op vragen die reeds zijn gesteld.

 

DEELNAME BEWIJS

Direkt na inschrijven ontvang je van ons een mail. Deze mail is een bewijs van deelname. In deze mail staat je naam, je startnummer, een de maat van het t-shirt die jij hebt gekozen bij inschrijven. Als je een kind van 12 jaar hebt ingeschreven staan daaronder zijn of haar gegevens. Met de eerste pagina van deze mail kun je op 2 en 3 juni 2017 je startnummer ophalen. Zonder deze mail kunnen wij je startnummer, het Colours by the sea shirt en je zonnebril niet meegeven. Het is dus heel belangrijk dat je deze bewaard en kunt tonen bij het ophalen van je startnummer(s)!

 

OPHALEN STARTNUMMER(S)

Wat heb je nodig om je startnummer mee te krijgen:

Wij kunnen helaas geen startnummers meegeven als je niet hebt voldaan aan bovenstaande.

Wanneer en waar kan ik mijn startnummer ophalen?

Uitgifte van startnummers is in het secretariaat. Dit secretariaat is gevestigd in de grote witte tent op het Bellamypark. De openingtijden zijn:

Vrijdag 2 juni 9.00 – 21.00 uur.

Zaterdag 3 juni 9.00 -17.00 uur. 

Buitenom je startnummer krijg je het orginele Colours By The Sea t-shirt en een zonnebril mee. Zoals vermeld in het inschrijfformulier krijgt je het t-shirt in de maat die je zelf hebt aangegeven. Heb je een startnummer overgenomen dan krijg je het t-shirt in de maat mee die bij inschrijven is aangegeven door degene van wie je het startnummer hebt overgenomen.

Verzoek aan deelnemers die in de buurt zijn of wonen: Om lange wachtrijen voor de start te voorkomen, graag op vrijdag of zaterdagochtend al je startnummer ophalen. 

Wat te doen als je een ander maat, of alsnog voor je kind een Colours By The Sea shirt wilt?

Zoals beschreven ruilen wij geen t-shirts tijdens de openingtijden van het secretariaat. Op 3 juni zullen we na 15:30 uur de shirts van editie 2017, die over zijn gaan verkopen. De kosten zijn €8,50 per stuk. En de verkoop zal in het secretariaat plaatsvinden.

Wil je daar niet op wachten? Wij hebben Colours By The Sea merchandise, waaronder t-shirts van eerdere edities te koop in de tent bij het secretariaat. 

 

GARDEROBE

Op 3 juni kun je vanaf 15:00 uur je tas kwijt in onze bemande garderobe. De garderobe is in de grote witte tent op het Bellamypark (secretariaat). Voor €2,00 kun je hier je spullen achterlaten. We hebben plaats voor 300 tassen. Vol is helaas vol.

De tassen kunnen worden afgegeven op eigen risico. De organisatie is niet verantwoordelijk voor diefstal of verlies, aangezien wij niet kunnen controleren wat er wel of niet in de tas zat. 

 

ROUTE

Openbaar vervoer:

Fiets-voetveer: Loop langs snackbar Koko naar het stationsplein. Vanaf dit plein kunt je kiezen om met de bus te reizen of via de 'Groene Boulevard' te wandelen.

Trein: Station Vlissingen is een eindstation. Vanaf het stationsplein kunt je kiezen om met de bus te reizen of via de 'Groene Boulevard' te wandelen

Bus: Kies voor lijn 56 (richting Middelburg). Stap bij de 5e halte  (Aagje Dekenstraat) uit.  Steekt over bij het zebrapad voor de ING-bank en loopt de winkelstraat (Walstraat) in. Neemt de derde straat rechts (Lange Zelke) bij het Kruidvat. Deze straat loopt je uit tot aan de fontein. Sla nu linksaf (Spuistraat) bij de Primera. Deze straat volgen tot aan het einde, dit is het Bellamypark.

Wandelroute 'Groene Boulevard' : Deze mooie wandelroute brengt u over de dijk met uitzicht over de zee naar het Bellamypark (duur ruim 20 minuten). Onderweg passeer je een aantal kanonnen uit vervlogen tijden, de Oranjemolen, het Milieumonument en het gebouw van de walradarketen. Deze wandelroute is een aanrader!

Loop over het stationsplein (Station in de rug) naar de sluizen. Steek hier over richting de Piet Hein kade. Neem een scherpe bocht naar rechts de Piet Heinkade op. Sla linksaf de Cornelis Lampsinsstraat in. Sla na 50 meter rechtsaf. Na 100 meter nogmaals rechtsaf slaan, u loopt nu op de dijk de 'Groene Boulevard'. Volg deze dijk tot het einde. Ga over het bruggetje bij de Jachthaven, voorbij het restaurant is aan de rechterkant het Bellaymypark.

Met de auto:


Let op volgende route doorkruist de looproute (kunnen wegen van afgesloten zijn om 17:00):

  • Volg vanaf Bergen op Zoom de A58 richting Vlissingen.
  • Ga bij de stoplichten rechtdoor (Sloeweg).
  • Volg deze weg, ga bij de rotonde rechtdoor tot de stoplichten;
  • Hier linksaf (Koudekerkseweg) in, volg de borden richting Centrum/VVV/Arsenaal.
  • Bij de stoplichten de borden volgen die u aangeven waar u kunt parkeren.


Parkeren:
Parkeren voor Colours By The SeaIn de binnenstad van Vlissingen geldt betaald parkeren van 9.00 tot 18.00 uur en op vrijdag is het koopavond. Let op dat u niet parkeert op plaatsen die zijn gereserveert voor vergunninghouders. De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is de overdekte parkeergarage De Fonteyne. Kijk op de website voor actuele openingstijden en tarieven.
Voor meer parkeermogelijkheden in Vlissingen: kijk op www.vlissingen.nl/parkeren.

Klik hier (pdf) voor een plattegrond van de parkeermogelijkheden zowel voor auto als fiets.


OVER HET KLEURENPOEDER

Wij gebruiken een kleurenpoder dat speciaal gemaakt wordt voor dit soort evenementen en festivals. Het poeder is afkomstig van een Nederlande importeur. Onze medewerkers hebben de instructie gehad om tot borsthoogte met het poeder te gooien. Allen op verzoek van de deelnemer mogen zij hier van afwijken. 

Tips voor een onbezorgde loop:


AFLASTEN COLOURS BY THE SEA

Als organisatie kunnen we een ding niet regelen, organiseren of afspreken: het weer...

Mocht het op 1 of 2 juni 2016 duidelijk zijn dat er zeer slechte weersverwachtingen zijn voor 3 juni 2017, dan gaat Colours By The Sea 2017 niet door! Er is geen restitutie mogelijk van het inschrijfgeld. Wat we u wel kunnen bieden is dat u met uw bewijs van deelname 2016 geldig is voor de editie van 2017. U krijgt dan in 2017, op vertoon van uw deelnamebewijs 2016 alsnog een startnummer, t-shirt en zonnebril. De leeftijd waarop uw kind gratis meeloopt zal dan ook een jaar opschuiven.

Mocht de loop worden afgelast op vrijdag 2 of op de dag zelf, is er geen restitutie mogelijk van het inschrijfgeld en het bewijs van deelname 2017 vervalt. U kunt dan wel het Coulours by the Sea Tshirt en een zonnebril in het secretariaat ophalen.

Wij verwijzen je naar de algemene voorwaarden 

 

 

top